Revizia tehnică

Revizia tehnică este o operaţiune care trebuie efectuată periodic, în funcţie de marca şi tipul autovehiculului. Constructorul autovehiculului indică periodicitatea acestei operaţiuni în manualul tehnic al acestuia, deţinut de orice proprietar (atât în perioada de garanţie cât şi postgaranţie). Numărul de kilometri recomandabili de a fi parcurşi între două revizii diferă în funcţie de producător.

În general, la prima revizie efectuată în perioada de garanţie, se procedează la o verificare a plinurilor (ulei motor, ulei cutie de viteze, înlocuirea filtrelor, ulei diferenţial, ulei punţi).

Este important de ştiut că, pe lângă operaţiunea în sine, foarte importantă este respectarea periodicităţii stabilite de către constructor. Neefectuarea reviziei tehnice la termen are efecte de natură tehnică şi financiară de care ar trebui să ţină cont orice posesor de autovehicul. Astfel, neefectuarea reviziei la termen în perioada de garanţie conduce la pierderea garanţiei, orice defecţiune apărută ulterior în perioada de garanţie fiind suportată de proprietarul vehiculului.

English   
Anvelope la domiciliu

Comandaţi anvelope online şi Com Nico Serv le aduce la dvs. acasă...

citeşte mai mult

 

Magazin Bucuresti
Locatie Service Auto

Com Nico Serv
Bd. Iuliu Maniu nr. 594, Sector 6
Tel: 0726.694.217

Afacerimagazin piese auto