Diagnosticare electronică

Diagnosticare electronică

În atelierul companiei noastre se utilizează un scanner Bosch KTS 550 care permite diagnoza prin vizualizarea semnalelor transmise de senzori la computerul autoturismului.

Aparatul asigură şi funcţia de multimetru şi oferă informaţii privitoare la schema de montaj, scheme electrice, testarea componentelor.

Pot fi diagnosticate şi vizualizate semnalele următoarelor grupe de sisteme:

  • amestecul şi aprinderea
  • injectia Otto şi Diesel
  • sistemele de siguranţă (ABS, ASR)
  • cutia de viteze
  • sistemele convenţionale (aer condiţionat, închideri centralizate etc.)

Prin intermediul acestui sistem se permite intervenţia mecanicului auto exact la locul defecţiunii, fără a exista pericolul deteriorării sau dereglării sistemelor conexe.

Timpul în care maşina este reţinută în service se micşorează, datorită siguranta si rapiditate in stabilirea diagnosticului si in monitorizarea lucrarilor de reparatie necesare.

Avantajele diagnosticarii electronice

Sistemele autovehiculelor contemporane functioneaza pe baza coordonarii date de catre computerul de bord al vehiculului. Pentru constatarea defectiunilor sau a erorilor aparute in functionarea autovehiculului se utilizeaza testerul mobil.

Autovehiculele moderne utilizeaza un sistem de senzori care transmit computerului de bord informatii despre starea diferitelor sisteme (in principal informatii referitoare la starea motorului), iar aceste informatii pot fi accesate cu ajutorul testerului, pentru a fi remediate ulterior de catre mecanicul auto.

Practic, testerul (care nu este altceva decat un computer care are inscrise in memorie date furnizate de catre producatorul de autovehicule) se conecteaza la mufa speciala a autovehiculului, iar, in functie de marca si tipul vehiculului se pot vizualiza aceste defectiuni (baza de date din memoria scannerului trebuie sa fie cat mai detaliata).

Dupa aceasta operatiune se remediaza de catre mecanic defectiunile aparute, iar in urma remedierii, la verificare, senzorii vor arata functionarea normala a sistemelor autovehiculului.

Alte servicii oferite de Com Nico Serv
English   
Anvelope la domiciliu

Comandaţi anvelope online şi Com Nico Serv le aduce la dvs. acasă...

citeşte mai mult

 

Magazin Bucuresti
Locatie Service Auto

Com Nico Serv
Bd. Iuliu Maniu nr. 594, Sector 6
Tel: 0726.694.217

Afacerimagazin piese auto